Jump to content

1906_04_11 Писмо на Учителя до Пеню Киров, София


Ани
 Share

Recommended Posts

София, 11 април 1906 г.Люб. бр. Киров,

Писмото Ви получих. Мен е известно Вашето положение. Трябва Ви смелост и решителност, и при това непоколебима вяра. Всякой слуга Господен трябва да се научи чрез несгодите на живота да понася всичко с радост и благодарение в душата си. Колкото Любовта и самоотричанието са по-големи, толкова и духът е по-силен. Трябва да се богатее, трябва да се събират съкровища.


Всякой талант трябва да се обработва, за да може слугата да влезе в радостта на Господаря си. [Мат. 25:14-30] Ти не трябва да се раздвояваш душевно. Изкушeнията, съблазните ще   дойдат,   но  те  нямат   нищо  общо  с  нас.  Обещанията дадени са верни. Чрез живота ще се опитат великите пътища Божии.   Чрез   него   ще   се   вкусят   сладките  плодове  на вечността.


Аз желая ти да бъдеш младенец по сърце и възмъжал по  ум. Да  се не плaшиш от нищо. Всякога във време  на нужда ти ще имаш моята помощ и съдействие. Пътят ти е отворен.


  Излез с книги, ще имаш ръководство.


Предай моя поздрав на Тодора. Кога се срещнем, ще говорим за другите работи.Ваш верен: П. К. ДъновИзточник: Епистоларни диалози - част ІІ (1898–1900г.)gallery_1_14_69229.jpg

gallery_1_14_77050.jpg

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...