Jump to content
Хронология на учителя Петър Дънов

1899_01_18 Писмо от Пеню Киров до Учителя, №11


Ани

Recommended Posts

Писмо от Пеню Киров до Учителя

 

№11

гр. Бургас, 18 януарий 1899 г.


Любез. ми братко Дънов,

От многоочаквания ти отговор най-после по­лучих отвореното ти писмо, от което останахме радостни.

Доктор Миркович не е бил наскоро в Бургас, но с твоето писмо наедно получих писмо и от него, с което ми пише, че към края на този месец ще мине оттука и ще иде във Варна. Той е малко сърдит на мене, загдето му писах волята Божия — че проклятие взима от Бога, гдето не извърши обещаното Му. Това му се прости, но пак му се напомни: „Георге, обещаното си гледай да изпъл­ниш!".

Ний с бр. Тодора сме живо и здраво, следваме пътя Господен с колкото ни се сили дават. Го­ляма надежда имах, че ще заминем за Варна, но ни се каза, че трябва да почакаме още малко, за късо време. Това ни въздържане не ни е добре, но нека бъде волята на Небесния ни Баща.

Бог чрез светите Си раби ни пази и чрез све­тите Си вестители ни дава надежда, че отсега нататък няма да остави никак сатана да ни по­роби. А ний, както ти е известно, дадохме клетва53, че ще се трудим да ходим във виделината Му. От незаминаването ни във Варна сатана се мъчеше да ни погуби, като ни даваше съмнения и др., но и този път Бог ни избави и с нови сили ни привърза към себе си.

На нас беше се казало, че заповедта е излязла за отиването ни, а ти ни пишеш, че още не е до­шла заповедта от горе. Виж, моля, да не сме ний подведени от Изкусителя и ни яви за това. И това, що има да ни съобщаваш, чакаме го с нетърпение.

Братко Дънов, не ни забравяй, ободрявай ни сегиз-тогиз, като ни пишеш понякога и нещо за Любовта Божия към нас.

Когато ще бъдем наедно и наедно да почнем Божието дело, близо ли е това време? Тъй ни се каза на нас — че ний първи ще дадем на света бла­гата вест.

Аз съм все без работа, защото така ме за­държаха светите служители Божии, но сега ми казват да почна привременна работа, и то затуй, защото не съм в добро положение.


Приеми сърдечните ни поздрави, както от бр. Тодора, тъй и от мен, твой верен в Христа Гос­пода: П. Киров

Моля се на Бог всички да ни пази. Яви ми за „Призванието", що стана?54
Същий



................
53.    В края на писмото си (№9) от 27 декември 1898 г. П. Киров пише: „Наскоро ни се взе от горе и на двамата клетва (обещание), че ще служим във всичките дни на живота си и во веки веков на Господа Исуса Христа и Бога Отца". (П.К., № 11, 18.01.1899 г.)

54.    „Призванието" така и не се издава по време на Учителя П. Дъ­нов. (П.К., № 11, 18.01.1899 г.)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...