Ани Posted December 21, 2014 Report Share Posted December 21, 2014 Учителя дава песента "Да бих Те слушал" Песента е дадена на 14 март 1940 г. ,София, Изгрева. За тази песен може да се прочете в:Спомен на Ирина Кисьова, записан от Наталия Чакова: ДА БИХ ТЕ СЛУШАЛ Текст: Да бих Те слушал Да бих Те слушал,да бих Те слушал!Ако бих Те слушал,Добро щеше в мен да се прояви.Да бих Те слушал,да бих Те слушал!Ако бих Те слушал,Добро щеше в мен да се изяви. https://soundcloud.com/hristo-vatev/da-bikh-te-slushal http://petardanov.info/songs/p2006-143.mp3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ани Posted December 21, 2014 Author Report Share Posted December 21, 2014 Спомен на Ирина Кисьова, записан от Наталия Чакова 44. ДА БИХ ТЕ СЛУШАЛ Разказа ми веднъж една сестра - Ирина Кисьова, музикантка: „Беше преди години, когато Учителят беше още тука. Един ден аз си открих една грешка, която съм направила в живота, която беше вече непоправима. Стана ми много мъчно. Мъката нарасна, колкото мислех за нея. Стана непоносима, превърна се в буря. Не можех да си намеря място. Улисвах се в работа, обаче бурята бушуваше в мен. Мръкна се. Домашните ми се прибраха, вечеряхме и по-късно заспаха. Аз съм будна и не мога да се успокоя. Най-после към 10 часа, рекох, чакай да изляза, да се поразходя из поляната. Гледам салонът свети и се чува една бурна музика. Приближих. Учителят седи до пианото и свири. Край Него няма никой. Музиката и Учителят ме привлякоха. Влязох. Учителят свири, без да обръща внимание, че някой влезе в салона. Бурната музика отговаряше на бурята в душата ми. Тя се носеше на вълни край мене. Приближих до сцената и седнах на един стол. Учителят продължи да свири нещо много тихо и много хубаво, без да се обърне и види, че аз Го слушам, по едно време запя: „Да бих те слушал, да бих те слушал, да бих те слушал, доброто в мен да се прояви". Музиката ме галеше, думите отговаряха на моето състояние, на моята мъка, на моята отлетяла през прозорците мъка. Повтори пак: „Да бих те слушал..." После се обърна и погледна към мен. Аз станах: „Учителю!" Само това можах да кажа. Той знаеше всичко. И тази песен беше за мене, разбрах. Но нямах думи да му благодаря. Той ме покани горе на сцената. Седнах до Него. Той свири и пее, пея и аз. Свири и пее, пея и аз. Най-после стана, подаде ми ръката си и каза: „Може, рекох, да я нотирате вкъщи." Аз благодарих и си отидох. Повече нищо. Разбрах, че това беше за мене. Той знаеше всичко, без да Му говоря за моята мъка, която не се върна никога вече и в резултат на която аз имах като подарък тази хубава песен". Изгревът - Том 6 44. ДА БИХ ТЕ СЛУШАЛ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts