Jump to content

1939_03_22_2 Спомен на Весела Несторова - последната благоприятна година на Школата, 22 март


Ани
 Share

Recommended Posts

Спомен на Весела Несторова -

последната благоприятна година на Школата, 22 март

 

На 22 март 1939 г. има голям сняг, което не дава възможност да се играе Паневритмия на Изгрева. Падането на сняг означава, че това е последната благоприятна година на Школата, и че условията й се ограничават.
 

Спомен на Весела Несторова: Големият сняг на 22 март 1939 г.

Link to comment
Share on other sites

Спомен на Весела Несторова

 

104. Големият сняг на 22 март 1939 г.


По това време преведох "Свещени думи на Учителя" и Му я предадох. На 19 март 1939 г. се върнах в къщи за празника 22 март, като бях получила телеграма от брат Гавраил, с покана от Учителя и брат Боев. Първото нещо след пристигането ми беда посетя Учителя. Когато приближих салона, Той излезе на горната площадка да ме посрещне и ми каза: "Ще говорим, останете за 22 март". На 22 падна сняг и не можахме да играем Паневритмията.


(Забележка: Падането на сняг на 22 март 1939 г. означава, че това е последната благоприятна година на Школата, и че условията й се ограничават.)


Бях непрестанно радостна и вдъхновена и цял ден свирих на пианото в салона и няколко души пяха песни от Учителя. Следобяд бях на разговор с Учителя. Прочетох му преведените на английски две новогодишни лекции "Големия брат", които той одобри.


Той каза: "Да увеличим скоростта на вибрациите си. Вярата, надеждата и любовта имат високи вибрации. Да сме находчиви и да нямаме никакъв страх какво ще стане с нас. Натисни копчето - контакта пази и всичко ще е добре. Капката вън от океана е немощна, но е сила в океана, взимай от океана и раздавай."


Даде ми практични наставления как да работя с хората. Винаги да имаме предвид Цялото. В любовта да няма разделение. Страдаме, когато делим любовта, или искаме да я обсебим.


"Любов без обект, това е великата любов."

 

Изгревът - Том 24
104. Големият сняг на 22 март 1939 г.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...