Ани Posted December 7, 2014 Report Share Posted December 7, 2014 Разговор с Учителя на 25 февруари 1942 г., записан от Ана Шишкова Ана Шишкова (II.1886 -25.VIII.1958 г.) е живяла на Изгрева. Била е скромна, но твърда в следването си на Учителя. Д-р Вергилий Кръстев записва за нея в "Изгревът - Том 17": Винаги си е носела някаква малка, тънка, измачкана тетрадка, понеже след записване на някоя мисъл и разговор с Учителя си я пъхвала в джоба на жилетката. Вървяла е след Учителя, била е до Него и е слушала и записвала думите Му. По-късно тя ги преписва в три тетрадки, обикновени, по 40 листа, и ги предава за съхранение на Борис Николов, като му казала: „Брат, предавам ти онова малко, което съм записала от Извора на Словото. Малко е, брат, понеже съм много малка пред този Извор. Съхрани го, брат, и предай го на друг, за да го отпечати, та да се споменува името ми на Небето, че този път съм отстояла в Пътя. Два пъти съм се отклонявала и сега трети път се отклоних, но овреме се върнах на Изгрева и при Учителя. Тези три тетрадки са доказателство, че съм се върнала и съм отстояла и съм била вярна до края на Учителя." 1. Спомен на Ана Шишкова: Желанието и следствието (Бележка: под заглавието "Желанието и следствието" са поставени на тази тема още няколко разговори с подобна тематика, но в различни дати) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ани Posted December 7, 2014 Author Report Share Posted December 7, 2014 Спомен на Ана Шишкова 12. Желанието и следствието 25.II 1943 г.- Кой каквото пожелае, добро или зло, му се дава, за радост или страдание. Според желанието е и следствието. Пожеланото добро се реализира най-късно след 22 години. Изпитанията в домовете дохождат през 9 години. Винаги благодарете, за всичко се радвайте! 15.III.1940 год.- Всичко, което се случва всеки ден на човека, му е задача. Той трябва да състави уравненията и да я разреши. Седне ли да мисли как да я разреши, погледът да му е отправен 45 градуса над хоризонталния му поглед и тъй да мисли. От правилното му разрешение на днешната задача зависи утрешният му ден и утрешната му задача. На всяка задача бележка слагат от невидимия мир. 9.I.1941 год.- Почни да изучаваш себе си! Като мислиш, светлина се явява в ума ти. 10.XI.1941 год.- Едисон сглобил един скелет от разпръснати кости, който срещнал гостите, говорящ думите: „Едно време и ние бяхме като вас, ядяхме и пиехме, но сега вижте ни!" Дръжте връзка със звездите от първа величина. Когато имате вдъхновение, то е Божие посещение. 8.XI.1940 год. На Южна Добруджа свобода се дари. Учителят:- Трябва да благодарят на Господа. Изгревът - Том 17 12. Желанието и следствието Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts