Jump to content

1940_04_29 Разговор с Учителя, записан от Ана Шишкова, 29 април


Ани
 Share

Recommended Posts

Разговор с Учителя на 29 април 1940 г.,

записан от Ана Шишкова

 

Ана Шишкова (II.1886 -25.VIII.1958 г.) е живяла на Изгрева. Била е скромна, но твърда в следването си на Учителя. Д-р Вергилий Кръстев записва за нея в "Изгревът - Том 17":

 

Винаги си е носела някаква малка, тънка, измачкана тетрадка, понеже след записване на някоя мисъл и разговор с Учителя си я пъхвала в джоба на жилетката. Вървяла е след Учителя, била е до Него и е слушала и записвала думите Му. По-късно тя ги преписва в три тетрадки, обикновени, по 40 листа, и ги предава за съхранение на Борис Николов, като му казала: „Брат, предавам ти онова малко, което съм записала от Извора на Словото. Малко е, брат, по­неже съм много малка пред този Извор. Съхрани го, брат, и предай го на друг, за да го отпечати, та да се споменува името ми на Небето, че този път съм отстояла в Пътя. Два пъти съм се отклонявала и сега трети път се отклоних, но овреме се върнах на Изгрева и при Учителя. Тези три тетрадки са доказателство, че съм се върнала и съм отстояла и съм била вярна до края на Учителя."

 

1. Спомен на Ана Шишкова: Разговор на 29.IV.1940 г. на Изгрева

Link to comment
Share on other sites

Спомен на Ана Шишкова

 

81. Разговор на 29.IV.1940 г. на Изгрева


29.IV. 1940 г. Празникът Възкресение Христово


Разговор на обеда при брат югославянин (сърбин) и две сестри сръбкини:

- Човек най-напред да види, после да говори Езиците са мода. Всичките животни си имат език: и пчелите, и мравките, и птиците, всичките.

Житото най-напред са го яли птиците. Човекът от тях се е научил. Те са били пионерите. Намерили хубавото.


Сестра: - Дето царува Божията Любов, това е моето родно място.


Учителят: - Всяка буква от почерка на човека показва дали човек е твърд, дали има мекота, дали има убеждение, показва вътрешните качества. Изуча­вайте буквите, после - графологията.


На северния полюс Слънцето се скрива за известно време.Сега набли­жава пролетта на Любовта - духовната пролет. Досега сме били в зимата. Сес­трата щом с камъните се обхожда добре, с тези камъни на планината ще може по-добре.

 

Изгревът - Том 17

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...