Jump to content

1940_04_24 Разговор с Учителя, записан от Ана Шишкова, 24 април


Ани
 Share

Recommended Posts

Разговор с Учителя на 24 април 1940 г.,

записан от Ана Шишкова

 

Ана Шишкова (II.1886 -25.VIII.1958 г.) е живяла на Изгрева. Била е скромна, но твърда в следването си на Учителя. Д-р Вергилий Кръстев записва за нея в "Изгревът - Том 17":

 

Винаги си е носела някаква малка, тънка, измачкана тетрадка, понеже след записване на някоя мисъл и разговор с Учителя си я пъхвала в джоба на жилетката. Вървяла е след Учителя, била е до Него и е слушала и записвала думите Му. По-късно тя ги преписва в три тетрадки, обикновени, по 40 листа, и ги предава за съхранение на Борис Николов, като му казала: „Брат, предавам ти онова малко, което съм записала от Извора на Словото. Малко е, брат, по­неже съм много малка пред този Извор. Съхрани го, брат, и предай го на друг, за да го отпечати, та да се споменува името ми на Небето, че този път съм отстояла в Пътя. Два пъти съм се отклонявала и сега трети път се отклоних, но овреме се върнах на Изгрева и при Учителя. Тези три тетрадки са доказателство, че съм се върнала и съм отстояла и съм била вярна до края на Учителя."

 

1. Спомен на Ана Шишкова: Погрешките

Link to comment
Share on other sites

Спомен на Ана Шишкова

 

89. Погрешките


24. IV. 1940 г.


Все-таки добре е човек да стане поп, да погребе някоя своя погрешка. Тя ще стане добродетел. Имаш 15-годишно дете. Носиш го на шията си. Детето си е добро. Погрешката е, че го носиш. Погрешките са отрасли деца, които ги носиш. Тръснете ги на земята и се освободете! Правилно хранене е да не туря човек повече, отколкото трябва. Всяко нещо, което човек знае, му е казано. Да имаме възприятие, вътрешно да разбират светлината.


Представлението започва в Норвегия. Този мирен народ, го правят раз­мирен.

 

 

Изгревът - Том 17

89. Погрешките

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...