Jump to content
Хронология на учителя Петър Дънов

1934_05_06 Разговор с Учителя, записан от Ана Шишкова


Ани

Recommended Posts

Разговор с Учителя, записан от Ана Шишкова

 

Ана Шишкова (II.1886 -25.VIII.1958 г.) е живяла на Изгрева. Била е скромна, но твърда в следването си на Учителя. Д-р Вергилий Кръстев записва за нея в "Изгревът - Том 17":

 

Винаги си е носела някаква малка, тънка, измачкана тетрадка, понеже след записване на някоя мисъл и разговор с Учителя си я пъхвала в джоба на жилетката. Вървяла е след Учителя, била е до Него и е слушала и записвала думите Му. По-късно тя ги преписва в три тетрадки, обикновени, по 40 листа, и ги предава за съхранение на Борис Николов, като му казала: „Брат, предавам ти онова малко, което съм записала от Извора на Словото. Малко е, брат, по­неже съм много малка пред този Извор. Съхрани го, брат, и предай го на друг, за да го отпечати, та да се споменува името ми на Небето, че този път съм отстояла в Пътя. Два пъти съм се отклонявала и сега трети път се отклоних, но овреме се върнах на Изгрева и при Учителя. Тези три тетрадки са доказателство, че съм се върнала и съм отстояла и съм била вярна до края на Учителя."

 

Спомен на Ана Шишкова:  Биволската кола

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Спомен на Ана Шишкова

 

4. Биволската кола


На 6 май 1934 год,, Гергьовден, вечеряхме заедно с Учителя. Сестра Балтова седеше от дясната Му страна и каза на Учителя:

- Учителю, като заминем, нали ще сме пак с Тебе?


Учителят, след кратко мълчание, отговори:

- Ами, ако вървите с бързината на биволски кола.


Тази мисъл заработи в съзнанието ми и до 10 часа, докато траеше вече­рята, аз все върху нея мислех. Като се върнах вкъщи, една светлина озари съзнанието ми: „С бързината на слънчевий лъч." Изпитах много голяма радост и вдъхновение да напиша желанието си - „След Тебе" и го написах за миг.


Чудех се какво е това нещо Вдъхновение, знаях, че [е] благословение, но от що произлиза, не знаех. Един ден Учителят каза:

- Когато имате Вдъхновение, Бог ви е посетил.

 

 

Изгревът - Том 17

4. Биволската кола

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...