Jump to content

1940_09_26 Учителя с група ученици на екскурзия до Витоша - 26 септември


Ани
 Share

Recommended Posts

Спомен на Боян Боев

 

СМАЛЯВАНЕ


На 26 септември 1940 г. тръгнахме към Ел-Шадай под звездното небе. Времето беше тихо. Стигнахме в 4 ч. След молитвата Учителя каза:

Вие днес преживявате един от райските дни, и то като на кино. В Рая сте, но имате лоши господари и когато се върнете пак при тях, ще имате друго състояние. И някой ще каже: „Какъв мираж е било! Колко съм се заблуждавал!“ Здрав човек наричам онзи, който има трезви мисли, трезви чувства и трезви постъпки. Вие сте наследници на всичко, каквото има на Земята, и то ще бъде ваше. И тук, в тази местност, има заровени богатства.

В бъдеще ще дойдете да убедите тези, които са на Земята, да вършат Волята Божия. Най-напред човек трябва да се научи да се смалява и после да се увеличава. И после ще бъдеш с единица по-голям, отколкото преди да си се смалил. За да се повдигнеш, трябва да се смалиш. Под „смаляване“ разбирам смирение. Българите едно време казваха: „По пет на нож“ и тогава не им вървеше.

Има музикални билки и щом влезеш във връзка с тях, ставаш гениален.

Един брат попита: „Къде са?“.

Намират се по вътрешен път. Има билки и за подмладяване. На един богаташ му казали къде са залежите със скъпоценни камъни, но му поръчали да вземе само един. Той взел два – един за себе си и един за жена си, но изгубил и своя.

Хората сега са в едно сънно състояние и като умрат, се събуждат. За Небето едно наше прераждане е като един ден. Те казват: „Отиваме на една малка екскурзия“.

Няма по-хубаво нещо в момента – да се радваш на всичко.

 

Акордиране на човешката душа - т. 2

Глава: 72. Смаляване

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...