Jump to content
Хронология на учителя Петър Дънов

1898_11_12 Писмо от Пеню Киров до Учителя, №6


Ани

Recommended Posts

Писмо от Пеню Киров до Учителя

 

№6

гр. Бургас, 12 ноемврий 1898 г.


Любезний ми братко Дънов,

Отворената ти картичка24 получих на 11 того и бързам да ти отговоря с това си [писмо]. Аз и по-рано исках да ти пиша, обаче единия препис от съобщението25 не беше го приготвил братът Тодор. И от друга страна, с нетърпение чакахме отговор от теб, при всичко че ни беше съобщено от Архангела Божий, че имаш много работа Бо­жествена и работа, която ще учуди целия свят. Но ний, като желаехме чрез тебе да получим ня­кои благи дарования от Бога, поизчаквахме.

Тук при това си [писмо] ти изпращаме два преписа от първите съобщения, понеже не ми е въз­можно да ти пратя от всичките. Първо, защото изисква доста работа и второ, че и от първите два ще разберете за Любовта на Бога живаго към нас, грешните му чада.

Казано ни е още, братко Дънов, че ще бъдем на 5 януарий идущата година при теб, защото Бог чрез Архангела Божий ни каза, че при брата си Дънов ще имате повече работа и че там ще бъдете повече полезни за делото. Нека прочее да бъде волята Божия.

Известява ни още Архангел Божий, че братът ни Васил Козлов бил удостоен от Бога и вече бил посетен от Духа святаго още на 15 октомври т. година. Ний с брата Тодора се много радваме, че ще дойдем при теб (особено Тодор се радваше) и че Бог ни е удостоил да работим за Него. Имаме при това дадени доста назидания за поправлението и очистванието ни и още продължават да ни се дават.

С радост ти говоря, братко. Щастлив се счи­там, гдето тъй благо е погледнал на нас Спасите­лят ни, Господ Исус Христос, и от преголямата Си Божествена любов праща своите посланици да ни упътят към пътя на истината и правдата. Радвай се, моля, и ти за нас, твоите братя, и моли Създателя ни за по-скорошното ни избавле­ние и удостояване с Духа Святаго както за мен, така също и за бр. Тодора. Да, радостта ни е радост голяма, но още по-голяма ще е, когато бъдем освободени от ръцете на лукавия. Доста изкушения ни прави той, но благодарение Богу, че от голямата Си към нас любов ни пази чрез Ар­хангела Божий и други Сили. Много се боя, братко, за да не сгрешим вече отсега, затова [те] моля, моли се на Благия ни създател да ни даде сила, за да противостоим против всички изкушения и победители да излезем до уреченото време. Като скратявам писмото си, те целувам с най-искрено сърце и моля Бога за по-скорошното ни събиране наедно, гдето да можем да вършим предназначе­ната ни работа от благия ни Спасител.


Твой бр. в Христа Господа: Пеню Киров

Не ми е нужно нищо вече, решен съм да ра­ботя Богу. Поздрав и от бр. Тодор.



...............
24. Отворена картичка - писмо, написано върху специална пощен­ска карта, която не се поставя в плик. (П.К., №6, 12.11.1898 г.)

25. Съобщение - понятие в спиритизма, с което се назова посла­нието на призования дух, отправено към медиума. (П.К., №6, 12.11.1898 г.)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...