Jump to content
Ани

1906_04_11 Писмо на Учителя до Пеню Киров, София

Recommended Posts

София, 11 април 1906 г.Люб. бр. Киров,

Писмото Ви получих. Мен е известно Вашето положение. Трябва Ви смелост и решителност, и при това непоколебима вяра. Всякой слуга Господен трябва да се научи чрез несгодите на живота да понася всичко с радост и благодарение в душата си. Колкото Любовта и самоотричанието са по-големи, толкова и духът е по-силен. Трябва да се богатее, трябва да се събират съкровища.


Всякой талант трябва да се обработва, за да може слугата да влезе в радостта на Господаря си. [Мат. 25:14-30] Ти не трябва да се раздвояваш душевно. Изкушeнията, съблазните ще   дойдат,   но  те  нямат   нищо  общо  с  нас.  Обещанията дадени са верни. Чрез живота ще се опитат великите пътища Божии.   Чрез   него   ще   се   вкусят   сладките  плодове  на вечността.


Аз желая ти да бъдеш младенец по сърце и възмъжал по  ум. Да  се не плaшиш от нищо. Всякога във време  на нужда ти ще имаш моята помощ и съдействие. Пътят ти е отворен.


  Излез с книги, ще имаш ръководство.


Предай моя поздрав на Тодора. Кога се срещнем, ще говорим за другите работи.Ваш верен: П. К. ДъновИзточник: Епистоларни диалози - част ІІ (1898–1900г.)gallery_1_14_69229.jpg

gallery_1_14_77050.jpg

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

×