Jump to content
Хронология на учителя Петър Дънов

1903_10_00 (няма точна дата) Учителя прави малка обиколка на Североизточна България


Ани

Recommended Posts

Учителя прави малка обиколка на Североизточна България

 

За тази обиколка, която е в края на септември или началото на октомври, Петър Дънов посещава Добрич, Балчик и Каварна. Това е отбелязано в писмото му до Мария Казакова, 13 октомври 1903 г., Варна.

 

Писмо до Мария Казакова, 13 октомври 1903 г., Варна.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Писмо на Учителя до Мария Казакова

 

Варна, 13. X. 1903 г

  

Любезна сестро М. Казакова,



    Писмото ви и сумата получих. Аз направих една малка обиколка през Добрич, Балчик и Каварна. Във всяко едно от тия места държах по две сказки. Прием имах добър. Мислех да замина към Силистра, но по заповед бях задължен да се върна назад и да уредя някои висящи работи с делото Господне. Всякъде Духът Господен е отворил широко поле за работа. Видяхте ли извънредното явление, което се случи на 17 миналий в сряда, именно когато се срещнаха двамата императори: две дъги откъм северната страна на слънцето се пресичаха към изток и запад и във всяко пресичане се показваше по едно слънце. По обед в ясния ден имаше три слънца, наредени във вид на триъгълници. Това явление бе видяно от мнозина граждани в гр. Добрич.

  Ний трябва да се радваме, че живеем в една епоха, която е предпоследна. Ще минем от стария ред на нещата към новия, който Господ приготовлява. В седмата година от този век ще се даде един знак от Господа. Като гледам духом на бъдещето, виждам, че всичко, което Господ твори, е добро. Виждам бъдещето. България мяза на трудна жена и скоро ще роди, и трябва да роди. Тя е лоза, насадена от Господа. Плодът е важен.

  Надявам се да сте добре духом. А сега е Господ, Който направлява вашето бъдеще. Ний сме заобиколени с куп свидетели от всяка страна.

  Поздравете г-н Николов. Как е госпожа му? Има ли някои подобрения? Как е вашата малка? Вяра, вяра, това е нужно. Всичко е възможно, само да няма съмнения.

  Ваш верен в Хр.

  П. К. Дънов





Източник: Писма до първите ученици (1889-1906г.)

 

Писмо до Мария Казакова, 13 октомври 1903 г., Варна.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...