Jump to content
Ани

1940_05_10 Разговор с Учителя, записан от Ана Шишкова, 10 май

Recommended Posts

Разговор с Учителя на 10 май 1940 г.,

записан от Ана Шишкова

 

Ана Шишкова (II.1886 -25.VIII.1958 г.) е живяла на Изгрева. Била е скромна, но твърда в следването си на Учителя. Д-р Вергилий Кръстев записва за нея в "Изгревът - Том 17":

 

Винаги си е носела някаква малка, тънка, измачкана тетрадка, понеже след записване на някоя мисъл и разговор с Учителя си я пъхвала в джоба на жилетката. Вървяла е след Учителя, била е до Него и е слушала и записвала думите Му. По-късно тя ги преписва в три тетрадки, обикновени, по 40 листа, и ги предава за съхранение на Борис Николов, като му казала: „Брат, предавам ти онова малко, което съм записала от Извора на Словото. Малко е, брат, по­неже съм много малка пред този Извор. Съхрани го, брат, и предай го на друг, за да го отпечати, та да се споменува името ми на Небето, че този път съм отстояла в Пътя. Два пъти съм се отклонявала и сега трети път се отклоних, но овреме се върнах на Изгрева и при Учителя. Тези три тетрадки са доказателство, че съм се върнала и съм отстояла и съм била вярна до края на Учителя."

 

1. Спомен на Ана Шишкова: Съотношения

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Спомен на Ана Шишкова

 

105. Съотношения


10. V. 1940 г.,. след гимнастиките, при черната дъска


Правата линия не може да се мери. С нея се мери кривата линия.


Правото си е право, то не може да се мери. Ще го приемем такова, как­вото е.


Izgrew_17_68.jpg


(Фиг. 12) Линията „а" и линията „b" са свърза­ни, но в един свят, непонятен за нас.


Вълк имал кост в гърлото. Обещал много нещо на един щъркел, да му я извади. Щъркелът му я изва­дил. После щъркелът казал: „Обещаното?" Вълкът ка­зал: „Благодари, че не ти откъснах главата, че всич­ко, което до днес е влизало в моята уста, съм го раз­късвал."


Има сега една религиозна нива, неработена, с много бодили. Трябва да се обработи. Ти трябва да обработиш своята нива. Никой не може да възнесе молитва за тебе. И ти тряб­ва с него да се молиш заедно. Ако не си туриш и ти ума, заедно с него да се молиш, не може.

 

Изгревът - Том 17

105. Съотношения

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

×