Jump to content
Ани

1940_05_03 Разговор с Учителя, записан от Ана Шишкова, 3 май

Recommended Posts

Разговор с Учителя на 3 май 1940 г.,

записан от Ана Шишкова

 

Ана Шишкова (II.1886 -25.VIII.1958 г.) е живяла на Изгрева. Била е скромна, но твърда в следването си на Учителя. Д-р Вергилий Кръстев записва за нея в "Изгревът - Том 17":

 

Винаги си е носела някаква малка, тънка, измачкана тетрадка, понеже след записване на някоя мисъл и разговор с Учителя си я пъхвала в джоба на жилетката. Вървяла е след Учителя, била е до Него и е слушала и записвала думите Му. По-късно тя ги преписва в три тетрадки, обикновени, по 40 листа, и ги предава за съхранение на Борис Николов, като му казала: „Брат, предавам ти онова малко, което съм записала от Извора на Словото. Малко е, брат, по­неже съм много малка пред този Извор. Съхрани го, брат, и предай го на друг, за да го отпечати, та да се споменува името ми на Небето, че този път съм отстояла в Пътя. Два пъти съм се отклонявала и сега трети път се отклоних, но овреме се върнах на Изгрева и при Учителя. Тези три тетрадки са доказателство, че съм се върнала и съм отстояла и съм била вярна до края на Учителя."

 

1. Спомен на Ана Шишкова: Трите свята - физическият, духовният и Божественият

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Спомен на Ана Шишкова

 

102. Трите свята - физическият,


духовният и Божественият


3. V. 1940 г. След гимнастиките

- На физическия свят човек се мъчи, в духовния свят човек се труди, а в Божествения човек работи.

Старост не е това, което разбирате вие да е човек дряхнал, да се е при­вел. Старост се разбира поумнявание. Младият влиза в рудницата, вади мате­риала, а старият го обработва.


Не казвай някому: „Ти си се обезсърчил." Кажи му: „Ти никога не се обезсърчавай. Бог, Който живее в тебе, никога не се обезсърчава. Той е ти." (Аз е Той, ти е Той и той е Той.) „Аз", „ти" и „той" са свещени имена (че означа­ват все Него). Друг е, който се обезсърчава във вас. Аз, ти и той вършат добро­то, разумното.


Ако разчитах на вашата любов, ще съм фалирал досега. Оставете стария порядък на нещата. Старото верую е стара мода. Оставете старите моди. Но­вата мода още не е дошла.


Разчитайте на Божествената Любов, която се проявява чрез вас.


На физическото поле се снове, на духовното поле се тъче, а в Божестве­ното поле се носи. Сами си сновете, тъчете и носете!

 

 

Изгревът - Том 17

102. Трите свята - физическият, духовният и Божественият

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

×