Jump to content
Ани

1940_04_24 Разговор с Учителя, записан от Ана Шишкова, 24 април

Recommended Posts

Разговор с Учителя на 24 април 1940 г.,

записан от Ана Шишкова

 

Ана Шишкова (II.1886 -25.VIII.1958 г.) е живяла на Изгрева. Била е скромна, но твърда в следването си на Учителя. Д-р Вергилий Кръстев записва за нея в "Изгревът - Том 17":

 

Винаги си е носела някаква малка, тънка, измачкана тетрадка, понеже след записване на някоя мисъл и разговор с Учителя си я пъхвала в джоба на жилетката. Вървяла е след Учителя, била е до Него и е слушала и записвала думите Му. По-късно тя ги преписва в три тетрадки, обикновени, по 40 листа, и ги предава за съхранение на Борис Николов, като му казала: „Брат, предавам ти онова малко, което съм записала от Извора на Словото. Малко е, брат, по­неже съм много малка пред този Извор. Съхрани го, брат, и предай го на друг, за да го отпечати, та да се споменува името ми на Небето, че този път съм отстояла в Пътя. Два пъти съм се отклонявала и сега трети път се отклоних, но овреме се върнах на Изгрева и при Учителя. Тези три тетрадки са доказателство, че съм се върнала и съм отстояла и съм била вярна до края на Учителя."

 

1. Спомен на Ана Шишкова: Погрешките

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Спомен на Ана Шишкова

 

89. Погрешките


24. IV. 1940 г.


Все-таки добре е човек да стане поп, да погребе някоя своя погрешка. Тя ще стане добродетел. Имаш 15-годишно дете. Носиш го на шията си. Детето си е добро. Погрешката е, че го носиш. Погрешките са отрасли деца, които ги носиш. Тръснете ги на земята и се освободете! Правилно хранене е да не туря човек повече, отколкото трябва. Всяко нещо, което човек знае, му е казано. Да имаме възприятие, вътрешно да разбират светлината.


Представлението започва в Норвегия. Този мирен народ, го правят раз­мирен.

 

 

Изгревът - Том 17

89. Погрешките

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

×