Jump to content

Ани

Moderators
 • Мнения

  3644
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

 • Days Won

  4

Ани last won the day on Ноември 7 2017

Ани had the most liked content!

Относно Ани

 • Ранг
  Advanced Member

Profile Information

 • Gender
  Female
 • Отговорете на въпроса
  1864

Последни посетители

703 профилни разглеждания
 1. Упражнение от Учителя (Вдъхновение) Упражнението е дадено в лекцията "Светлина и знание. Музика",23 ноември 1924 г., Младежки Окултен Клас, София.
 2. Упражнения от 1910 г.

  1910_08_18_2 Упражнения от Учителя, дадени на 18 август, 1910 г. на годишната среща на Веригата в Търново
 3. Упражнения от Учителя, дадени на 18 август, сряда, 1910 г. на годишната среща на Веригата в Търново:
 4. Упражнение от Учителя, дадено в лекцията "Силата на движенията", МОК, 15 февруари Упражнение. I. Двете ръце пред гърдите. Лявата длан леко допряна върху горната част на дясната ръка. Бавно изтегляне на дясната ръка навън и поставяне дясната длан върху горната част на лявата ръка така, че двата палеца да сочат нагоре. Упражнението се повтаря няколко пъти последователно ту с лявата, ту с дясната ръка. II. Ръцете вдигнати нагоре, с допрени пръсти на раменете. Бавно издигане на ръцете успоредно на главата, с обтегнати пръсти и бавно сваляне на ръцете, с допиране на пръстите към раменете. Упражнението се повтаря няколко пъти.
 5. Упражнение, дадено в лекцията на ООК "С чия воля?" Сега ще ви дам като задача за една седмица упражнението с поставяне показалците един срещу друг и концентриране на мисълта си, докато получите малка светлинка. При това всеки ще извърши упражнението доброволно, без никакво насилие. Сега няма да ви кажа, че който не прави упражнението, ще бъде изключен от Школата или пък, който го направи, ще бъде приет в Школата. Всеки има вътрешна свобода да направи или да не направи упражнението. Когато поставите показалците си един срещу друг, от тях изтича два вида енергия. Тази, която изтича от десния пръст, образува по-къс път в движението си, а тази, която изтича от левия пръст, образува по-дълъг път. Вие трябва да знаете законите, чрез които да примирите тези енергии. Докато не ги примирите, вие не можете да произведете никаква светлина. Как ще ги примирите? Като направите двата пътя еднакво дълги или двата еднакво къси. Освен това правете кръгове с двете си ръце, като ги дигате отпред нагоре и отпред надолу с леко допиране пръстите на двете ръце. Ако не можете да произведете електричество, вие не можете да получите никаква светлина. Колелото на електрическата машина трябва да се върти, за да се произведе електричество. В това отношение въртенето на ръцете на човека във вид на кръг, представя колелото на неговата електрическа машина. Тъй щото, ако се концентрирате, вие ще произведете електричество, което ще излиза от очите ви във вид на светлина. Ако направите опита само един път и видите тази светлина, ще мислите, че сте се излъгали, но направите ли опита няколко пъти, ще се уверите, че тук няма никаква илюзия, а се намирате пред една реалност.
 6. Упражнение, дадено в лекцията на ООК "Линия на Любовта", 8 юли 1942 г. Да направим едно малко упражнение: (Всички прави. Лявата ръка встрани. Дясната пред лявата, като допира пръстите до дланта. Движи се по лявата до рамото, по гърдите и настрани. С лявата същото движение по дясната. Три пъти. Ръцете горе над главата с допрени пръсти. Сваляне на ръцете в това положение до над главата. Движение на ръцете настрани. Пак нагоре и допиране на пръстите. Повтаря се три пъти.)
 7. Упражнение от Учителя, дадено в лекцията "На своето место", ООК, 29 август 1934 г. Ще направим едно малко упражнение: 1. Ръцете пред лицето, спуснати при лактите. Пръстите са обърнати нагоре, събрани. При такова положение на ръцете, без те да се местят, пръстите ту се отдалечават един от друг, ту се събират отново. Това се повтаря три пъти. Последното положение на пръстите остава да бъдат събрани. 2. Ръцете отиват отпред на гърдите. Пръстите на всяка една ръка са събрани. Пръстите на двете ръце са насочени едни срещу други и допрени. Ръцете се отдалечават в хоризонтално отношение на страни и постепенно се разтварят, после пак идват в първоначалното си положение. Това се повтаря три пъти и пак идват събрани един срещу друг пръстите при гърдите. Движенията № 1 се повтарят 10 пъти. Движенията № 2 се повтарят 10 пъти. Ръцете се поставят отпред на височина на долния край на гърдите с пръсти обърнати надолу и пак събрани пръстите. При такова положение на ръцете без те да се местят, пръстите ту се отдалечават един от друг, ту пак се събират. Това три пъти. След това ръцете се свалят надолу.
 8. Упражнение от Учителя Упражнението е дадено в лекцията "Значение на изслушването"- 21 януари 1925 г., Общ Окултен Клас, София.
 9. Упражнение от Учителя Упражнението е дадено в лекцията "Съзнателна работа"25 април 1926 г., Младежки Окултен Клас, София.
 10. Упражнение от Учителя Упражнението е дадено в лекцията "Живият кръг"5 май 1923 г., Младежки Окултен Клас, София.
 11. Упражнение от Учителя Упражнението е дадено в лекцията "Закон за контрастите"20 май 1923 г., Общ Окултен Клас, София.
 12. Упражнение от Учителя за ръцете Упражнението е дадено в лекцията "Правата посока"21 май 1941., Общ Окултен Клас, София.
 13. Нови теми, сложени след 6.05.2018 г. (темите не са поставени в сайта http://beinsa.bg/index.php) 1923_05_13 Упражнения дадени от Учителя в лекцията "Правилно разпределение на енергиите" 1941_05_21 Упражнение от Учителя за ръцете 1923_05_20 Упражнение от Учителя, дадено в лекцията "Закон за контрастите" 1923_05_02 Упражнение от Учителя, дадено в лекцията "Живият кръг" 1926_04_25 Упражнение от Учителя, дадено в лекцията "Съзнателна работа" 1925_01_21 Упражнение от Учителя, дадено в лекцията "Значение на изслушването" 1934_08_29 Упражнение от Учителя, дадено в лекцията "На своето место" 1942_07_08 Упражнение, дадено в лекцията на ООК "Линия на Любовта" 1926_06_02 Упражнение, дадено в лекцията на ООК "С чия воля?" 1929_02_15 Упражнение от Учителя, дадено в лекцията "Силата на движенията", МОК 1910_08_18_2 Упражнения от Учителя, дадени на 18 август, 1910 г. на годишната среща на Веригата в Търново
 14. Упражнения дадени от Учителя в лекцията "Правилно разпределение на енергиите" Учителя дава тези упражнения в края на лекцията "Правилно разпределение на енергиите":
 15. Д-р Миркович започва издаването на списание "Здравословие" Месечно списание за запазване на здравето и лекуване болестите по най-безвреден начин. Съдържа статии по хигиената, хидротерапията, лечителния магнетизъм, внушението, хомеопатията и въобще по лесни и безвредни способи, достъпни всекиму да се лекува и предпазва сам. ЗДРАВОСЛОВИЕ - за изтегляне в pdf формат. Списанието се издава в периода от 1893 г. до 1896 г.
×